A Nyíregyházi Állatpark szibériai tigrislánya párt kapott

A Nyíregyházi Állatpark szibériai tigrislánya párt kapott
Megérte a várakozás: több év után 2011.decemberében végre társ érkezett Pamírhoz, a 2005-ben Nyíregyházán született szibériai tigris hölgyhöz a Sóstó Zoo-ba.
A holland származású vőlegény az európai fajmegőrzési program keretében érkezett kertünkbe. Most, a karantén idő lejárta után kezdenek egymással ismerkedni a fiatalok, s minden jel arra utal, hogy szimpatikusak egymásnak. Remélhetőleg Usankának, a 4  éves hím udvarlásának hamarosan eredménye is lesz, s hamarosan kis tigrisek születnek parkunkban - adta hírül a Nyíregyházi Állatpark sajtóosztálya.

 Nyíregyházi Állatpark

A Nyíregyházi Állatpark szibériai tigrislánya párt kapott


A szibériai tigris (Panthera tigris altaica) a tigris egyik alfaja.A legnagyobb méretű tigrisalfaj, és egyben nagymacska. Testhossza 2,4-3,3 méter, testtömege 150-300 kilogramm. Világosabb sárga, és vastagabb a bundája, mint a trópusi alfajoknak.

sóstó zoo

A holland származású vőlegény az európai fajmegőrzési program keretében érkezett Nyíregyházára


Az 1200-as évek elején gyakori állat volt Kína északkeleti részén, Koreában, Mongólia északkeleti részén és Délkelet-Szibériában. Jelenleg csak egy igen kicsi populációja él vadon Szibéria távol-keleti területein, az Amur vidékén és Usszuri-földön valamint Északkelet-Kínában. Ezért az állatkertek világszerte erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a szibériai tigris ne pusztuljon ki végleg a Földről.


Forrás és képek: Sóstó Zoo

-kt-