A Sóstói-erdőben a madaraknak is Karácsony van

A Sóstói-erdőben a madaraknak is Karácsony van
A hagyományokhoz hűen a nyíregyházi E-misszió Egyesület közös madárkarácsonyra várja az érdeklődőket a Sóstói-erdőbe, az Erdei Tornapályára 2016. december 17-én, szombaton 10 órától 13 óráig.

Sóstói erdő, Nyíregyháza
A Sóstói-erdőben a madaraknak is Karácsony van
Az E-misszió Egyesület várja a természet barátait közös akciójára, amelynek során megismerjük, hogyan és mivel lehet télen etetni a madarakat. Az ünnepi alkalomra - marhafaggyúból és különféle magokból készülő, fantáziadús formákba önthető – madárkalács készül, amely nem csupán a télen gyakran éhező kismadarakat segíti, de a kert dísze is lehet.  A program során a résztvevők első kézből megismerhetik a téli madáretetés alapvető tudnivalóit, és az etető leggyakoribb vendégeit is.

 

Sóstói Erdő, madárkarácsony
A program során a résztvevők első kézből megismerhetik a téli madáretetés alapvető tudnivalóit
Mindeközben ornitológus szakember közreműködésével, madárgyűrűzés keretében kerülhetünk közel az erdő téli madárvilágához. "A gyűrűzés segítségével hosszú távon nyomon tudjuk kísérni a sorsukat, de alkalom nyílik arra is, hogy az érdeklődők közvetlen közelről, szakértő segítséggel megtekinthessék az etető látogatóit." – Nyilatkozta dr. Szigetvári Csaba, az E-misszió Egyesület programvezetője. Hozzátette: A madárkalács-készítéshez alapvető anyagokat az Egyesület biztosítja, de hogy finomabb, tartalmasabb, változatosabb és szebb legyen a madárcsemege, aki tud, hozzon magával faggyút, hájat, nyers olajos (napraforgó, dió) és apró szemes (köles, lenmag, mák) magokat, aszalt gyümölcsöket (mazsola), süteményformát, fenyőtobozt, kiszárított narancshéjat.-kt-