Egyre több kisállat nézhető meg Sóstón

Egyre több kisállat nézhető meg Sóstón

Mostanra több tucatnyi aranyos kölyök várja a látogatókat Nyíregyháza-Sóstón, az állatpark parasztudvarában. Kiváló program a hétvégére is!

Nem véletlenül népszerű a Nyíregyházi Állatpark, melyben mostanra számos lakónak születtek kölykei. A sikeres intézmény kontinensek szerint mutatja be a Föld állatvilágát, a látogatók több mint 500 egzotikus állatfaj 5 ezer egyedével találkozhatnak a sóstói állatparkban. A 35 hektáros tölgyerdőben a legnagyobbaktól a legapróbb állatokig mindent megtalálhat az érdeklődő – írta meg a szon.hu.

A dolgozók fontosnak tartják, hogy akik betérnek a Nyíregyháza-Sóstón található parkba, ne csak a legnagyobb állatokat ismerjék meg, hanem a közvetlen környezetükben élőket is.
 
Több tucat kölyökkel találkozhatnak a látogatók a Nyregyháza-Sóstói Állatparkban
Több tucat kölyökkel találkozhatnak a látogatók a Nyregyháza-Sóstói Állatparkban

Erre szolgál a parasztudvar a háziasított állatok bemutatójával.

A vendégek találkozhatnak racka juhhal, merinói-, kameruni- és Kerry Hill juhokkal, magyar tarka és szürkemarhákkal, házi bivallyal, göndör szőrű mangalicával, hidegvérű lóval, törpekecskékkel, vörös és fekete szőrű skót marhákkal is – adta hírül a szon.hu.

Számos állatot babusgatni is lehet az állatsimogatóban. Tavasszal csaknem az összes állatfamíliában születtek kis kölykök, a felújított parasztudvar megtelt borjúkkal, gidákkal, malacokkal, bárányokkal és nyuszikkal – írta meg a szon.hu.

Fotó: sostozoo.hu

B.A.