Gasztronómiai fesztivál a Sóstói skanzenben

Gasztronómiai fesztivál a Sóstói skanzenben
A Nyíregyháza-Sóstófürdőn található Múzeumfalu ismét egy remek rendezvénynek ad otthont:  A régi Magyarország ízei elnevezésű gasztronómiai fesztivál 2016. szeptember 11-én várja a látogatókat.

A fesztiválnak három célkitűzése van. Egyrészt arra vállalkozik, hogy a tájjellegű magyar és nemzetiségi konyha ételeiből, étkezési szokásaiból és az ezeket körülvevő hagyományokból nyújtson kóstolót az érdeklődőknek. Másrészt a modern gasztronómia szerelmeseinek szeretne ötleteket adni ahhoz, hogyan újíthatják meg és tehetik egészségesebbé a hagyományos ételeket és elkészítésük technológiáját. Emellett a szervezők szeretnék a közönséget egy kis történelmi időutazásra is invitálni, ezért a középkor rég elfeledett, mai szemmel érdekesnek, szokatlannak tűnő ételeivel is várják az ilyen fajta kulináris csemegékre éhezőket.

 

 Sóstói Múzemfalu, fesztivál, gasztronómia
A régi Magyarország ízei elnevezésű gasztronómiai fesztivál 2016. szeptember 11-én várja a látogatókat a Sóstói MúzemfalubanA rendezvényen települési és nemzetiségi önkormányzatok, civil egyesületek mellett gasztronómiai lovagrend és neves éttermek vesznek részt. A konyhaművészeten túl a faluközpontban és az Árpád-kori településrészleten, párhuzamosan terveznek programokat. A Sóstói Múzeumfalu munkatársai szeptember 11-én szeretettel várják mindazokat, akik még nem tudják, hogy nem feltétlenül a fán kell keresni a cinkét, és remélik, hogy azok is eljönnek, akik a középkori konyhatechnológia nem mindennapi látványosságaira vágynak.

Jegyek:
Felnőtt: 1000 Ft
Diák, nyugdíjas: 500 Ft

mconet