Gyermeknap, Pálinkavacsora és nyári tábor a Sóstói Múzeumfaluban

Gyermeknap, Pálinkavacsora és nyári tábor a Sóstói Múzeumfaluban
A Sóstói Múzeumfalu színes, érdekes programokkal és rendkívüli kedvezményekkel várja a családokat Gyermeknapon.

A nemzetközi gyermeknapot 1931-től ünnepeljük Magyarországon. Igaz, abban az időben az ünneplés egy egész hétig tartott. 1950-ben csökkent az ünnepnapok száma egyre, s ez a különleges nap május utolsó vasárnapja lett. Ebben az évben május 29-én ünnepeljük a gyermekeket. 10 órakor nyitják meg a látogatók előtt a kaput a sóstói skanzenben. 10 óra 30 perckor a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar vidám, zenés felvonulását kísérhetik figyelemmel. 11 órakor Hoksz Attila, a Fölszállott a páva című népzenei és néptánc-tehetségkutató verseny 2015-ös közönségdíjasa lép fel. A  Burattino Bábszínház előadása mellett  „Csak szeret és szolgál…” címmel új időszaki kiállítást nyílik.
 
Gyereknap a Sóstói Múzeumfaluban
Gyereknap a Sóstói Múzeumfaluban14 órakor a Múzeumfalu főterén felállított színpad elé várják a gyerekeket, akiket a nyíregyházi Mandala Dalszínház művészei a négyszögletű kerek erdőbe fognak varázsolni. A népszerű író, Lázár Ervin gyermekregényének musical változatából láthatnak részleteket az érdeklődők.A Nyíregyházi Méhészek Egyesületének tagjai látványkaptárban mutatják be a méhek titkos életét, de lehetőséget biztosítanak a pergetés kipróbálására is, melynek jutalma a frissen nyert méz kóstolója lesz. A Nyíregyházi Babaklub tagjai szívesen cserélik ki tapasztalataikat a gyermekes vagy gyermeket tervező anyukákkal, apukákkal a babahordozás szépségeiről, bensőséges élményéről, előnyeiről. A szülőket és a leendő szülőket az országos mozgalommá nőtt Kerekítő foglalkozásaira is várjuk, ahol megtanulhatják, hogyan segíthetnek a népi mondókák, gyermekdalok mosolyt varázsolni a picik arcára. És ez még nem is minden a számtalan program közül!
 
Pálinkavacsora a Sóstói Múzeumfaluban
Pálinkavacsora a Sóstói Múzeumfaluban

Hamarosan a nagyobbaké a főszerep a Múzeumfaluban, ahol  2016.06.03-én pénteken 19 órakor Pálinkavacsorát szerveznek. Vendég a  Tarpai Manufaktúra Kft. A vacsora során szakszerű ismertetést Csernyák László ad.Az ízek és egy jó péntek esti hangulat garantált!De a gyerekek ismét el fogják lepni a skanzent, ugyanis Árpád-kori nyári tábort is szerveznek itt. 2016. 07. 25-29. között várják a bátor és tudásra éhes jelentkezőket 7-9 és 10-12 éves korcsoportokban!
 

-kt-