Húsvétra átadásra kerülhet az új sóstói beruházás

Húsvétra átadásra kerülhet az új sóstói beruházás
A Nyíregyházi Állatpark legújabb attrakciója, az Andok világa a tervek szerint a március 27-28-ra eső húsvéti ünnepek előtt nyílik meg a látogatók előtt.
Andok Világa, Nyíregyházi Állatpark

Húsvétra átadásra kerülhet az új sóstói beruházás, az Andok VilágaAz új területen Dél-Amerika állatvilágát tekinthetjük majd meg. Igazi különlegesség lesz, hogy az új lakókat egy függőhídon sétálva lehet majd megnézni. Az épületegyüttes műszaki átadása már megtörtént, és megkezdődött a benépesítése is.  Látható lesz többek között a dél-amerikai őserdőkben élő félelmetes csúcsragadozó, a jaguár és egy másik macskaféle, a puma, valamint csuklyás majom, láma és vikunya is az állatpark új részlegében.Nyíregyházi Állatpark, beruházás
A Nyíregyházi Állatparkban mindig fejlesztés folyik


 
Gajdos László, a Sóstó Zoo igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a létesítmény az állatkertnek otthont adó, Nyíregyházához tartozó Sóstógyógyfürdő 2,1 milliárdos komplex beruházási programja keretében épült meg 200 millió forintért. Hangsúlyozta:  a létesítményben kialakítanak egy inka templomot is, amelyben az Andok egykori indián őslakosainak kultúrájával lehet majd megismerkedni.


MTI/MCOnet