Huszártalálkozót tartottak Sóstón

Huszártalálkozót tartottak Sóstón

Immár tizenötödik alkalommal rendezték meg 2017 augusztus végén a Nyíregyháza melletti Sóstón a Huszártalálkozót – a jeles múltidéző eseményt a múzeumfaluban tartották meg.

Tizenötödik alkalommal került sor idén augusztusban a Huszártalálkozóra a Sóstói Múzeumfaluban. A hagyományőrző rendezvényen a társszervek képviselői és a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság is képviseltette magát: korhű felszerelésekkel és ruházattal vitték vissza gondolatban a múltba a nézőközönséget – írta meg a szon.hu.

A bemutatóra a lánglovagok ló vontatta tűzoltószekerekkel érkeztek, kézi hajtású fecskendőt és vízszállítót is hoztak magukkal.
 
A tűzoltók korhű ruhában és felszerelésekkel dolgoztak a Huszártalálkozón
A tűzoltók korhű ruhában és felszerelésekkel dolgoztak a Huszártalálkozón

A régi eszközökkel a tűzoltók azt mutatták be, miként vonultak ki és dolgoztak egy tűzesetnél egykori kollégáik. Ahhoz, hogy a szivattyú működjön, minimum két emberre szükség volt. A tömlőt egy másik személy kezelte.

Minderről részletesen Oszlár Gábor tűzoltó százados mesélt, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnok-helyettese – írta meg a szon.hu.

A feladat során egy faházban keletkezett tüzet oltottak el korhű felszerelésekkel és ruhában.

A tűzoltók természetesen lehetőséget adtak arra, hogy a nézők, köztük a gyermekek kipróbálhassák a vízsugár kezelését és a kézi hajtányt – tudatta a szon.hu.

Fotó: szon.hu - muzeumfalu.hu

B.A.