Igrice napot tartottak Sóstón

Igrice napot tartottak Sóstón

Nagy vigadalom volt Nyíregyháza-Sóstón, ahol a sóstóhegyi iskola udvarán nyári tábor és Igrice-napi rendezvények is várták az érdeklődőket.

Jókedv és nevetés töltötte be a sóstóhegyi iskola udvarát 2018 július végén, ahol immár hetedik alkalommal rendezték meg az Igrice Egyesület honismereti és hagyományőrző táborát. Az egyhetes eseményre összesen 39 gyermek érkezett, többségük Nyíregyházáról és Sóstóhelyről, de akadtak Budapestről és Nagykovácsiból is táborozók – adta hírül a szon.hu.
 
Kézműves foglalkozások és hagyományőrzés is volt az Igrice-napon
Kézműves foglalkozások és hagyományőrzés is volt az Igrice-napon

Leviczky Mihály, a Sóstó-Sóstóhegyi Igrice Civil Egyesület elnöke elmondta, hogy a programok közül leginkább a kézműves foglalkozások vonzották a gyermekeket. Már régi ismerős kézműves mesterek érkeztek Székelyföldről, s igyekeztek átadni tudásukat. Persze a felnőttek is kipróbálhatták az alkotást a farafargás, kerámia készítés, bútorfestés terén – írta meg a szon.hu.

Az elkészült munkákat az Igrice nap keretében ki is állították.

A nyári tábor mellett olyan kiegészítő programok csalogatták a látogatókat, mint az Igrice mocsarának élővilágával való ismerkedés, a pogácsasütés, mesehallgatás, bábkészítés, népi hangszer-bemutató.

A Szent György Lovagrend apródképző foglalkozásán pedig íjászatot és kardvívást lehetett gyakorolni. Aki akarta, még a középkori lovagok öltözetét is felpróbálhatta – tudatta a szon.hu.

B.A.