Készül az élményfürdő Sóstón

2005 nyarán egy újabb kikapcsolódási lehetőséggel bővül Nyíregyháza, hiszen ekkor kerül átadásra Sóstó legújabb fürdőkomplexuma.
Nem kell tehát Hajdúszoboszlóig utaznia annak, aki ilyen szórakozási lehetőséget kíván igénybe venni, hiszen hamarosan elkészül Sóstón is az Élményfürdő. Az új beruházásként épülő fürdő 700 személy befogadására képes, mely szolgáltatásaival minden generáció igényeit kielégíti majd: az idősebb korosztály a szaunákat és a termálfürdőket élvezheti ki, a fiatalabbak csúszdákkal és hullámfürdővel tarkított fürdőben kapcsolódhatnak ki, míg a gyerekek a vízivár adta szórakozási lehetőségekkel élhetik ki pancsolási szenvedélyüket.Az élményfürdő építésének projektvezetőjét, Barabás Árpádot kérdeztük a munkálatok folyamatáról.

- Mikor kezdődtek az élményfürdő munkálatai?
- 2004. július 14-én került sor a nagy szerződés aláírására, ekkor nyitottuk meg az építési naplót is.
- Hogyan állnak most?
- Az alapozási munkálatoknál tartunk most. A földmunka-kitermelés már 100 százalékos, jelenleg a talajvíznyomás elleni szigetelés folyik.
- Az idei évben mi fog elkészülni?
- Az építőmesteri munkálatokból minél többet szeretnénk elvégezni. Készen szeretnénk lenni továbbá a medencék kialakításával, a zsaluzással, a földszinti födémezéssel, tehát a földalatti munkákat mindenképpen el szeretnénk végezni. Eközben nemcsak vízszintesen, hanem ahol lehet, ott függőlegesen is haladunk.
- Mikorra várható a fürdő végleges átadása?
- A tervek szerint június-július hónapban adnánk át az élményfürdőt, amelyet egy ünnepélyes ceremónia keretében augusztus 20-án adnak át a helyieknek és az idelátogató turistáknak.