Letették az egyedi szálloda alapkövét Sóstón

Letették az egyedi szálloda alapkövét Sóstón

Kezdetét vette az építkezés – 2018 júniusáig felhúzzák az ökocentrumot és szállodát Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. A Pangea nevű létesítmény hotel, oktató- és konferenciaközpont lesz egyszerre.

Egyedi megjelenésű szálloda, oktató- valamint konferenciaközpont nyitja meg kapuit jövő nyár elején Sóstón. A Pangea Ökocentrum és Szálloda építése 2017 szeptember közepén kezdődött meg, lezajlott az 1.643 milliárd forint értékű beruházás alapkőletétele – írta meg a szon.hu.

A szálló a Modern városok programja keretében valósul meg az állatpark mellett. Háromszintesre tervezik, 38 szobát foglal majd magába, de az épület egyben oktató- és konferenciaközpontként is működik majd, tantermekkel és rekreációs helyiségekkel. A konferenciaterem 100 ember tud fogadni - adta hírül a szon.hu.
 
Letették a Pangea Ökocentrum és Szálloda alapkövét Sóstón
Letették a Pangea Ökocentrum és Szálloda alapkövét Sóstón

Jelenleg is üzemel a Hotel Dzsungel, ám az állatkerti szálláshely lassan kicsinek bizonyul a vendégforgalomhoz képest.

Az új szálló területét az önkormányzat vette meg még 2015-ben, s csak most hasznosítják. A Pangea Ökocentrum és Szálloda várhatóan 2018 júniusában lesz birtokba vehető.

A Nyíregyházi Állatpark igazgatója, Gajdos László az alapkőletételen elárulta: az új szálló sajátos hangulatát annak is köszönheti majd, hogy a szobákat más-más állatról nevezik el, sőt, ehhez idomul a berendezés.

A szállodaépítés egyébként része a Nyíregyházi Állatpark fejlesztésére adott 6,7 milliárdos programnak. Így ennek keretében megújul például a hópárduc kifutója és bővül a fókamedence.

Tervben van egy ökológiai tanösvény, az India-ház és egy egyedi, jégkorszakot bemutató látványosság is – adta hírül a szon.hu.

Fotó: Racskó Tibor

B.A.