Már épül a sóstófürdői új szálloda

Már épül a sóstófürdői új szálloda

Elindult a 4 milliárd forintos beruházás Nyíregyháza-Sóstón: 2017. július 26-án lefektették az új hotel alapkövét, mely a következő turistaszezonra már fogadóképes lesz.

Letették az új, négycsillagos szálloda alapkövét Sóstófürdőn. A beruházás mintegy 4 milliárd forintba kerül majd, a költségek nagyobb részét, azaz 3, 1 milliárdot a Modern városok program keretében biztosítja a kormány – a többit Nyíregyháza adja, önerőből – tudatta a szon.hu.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára elmondta: a kabinet azért kezdeményezte a programot, hogy elősegítse valamennyi megyei jogú város, köztük Nyíregyháza gazdaságfejlesztési központtá válását – írta meg a szon.hu.

Hamarosan egy négycsillagos szállóval lesz gazdagabb Sóstó
Hamarosan egy négycsillagos szállóval lesz gazdagabb Sóstó

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nagyváros összességében 54 milliárd forintból fejleszt majd, s ennek része a hotel építése is.
Nyíregyháza az államtitkár elmondása szerint nemcsak a belföldi-, hanem a külföldi turisták szempontjából is értékes állomássá vált.

A polgármester, Kovács Ferenc elmondta: a szálloda hiányt pótol, ugyanis mostanáig egyedül Nyíregyháza nem rendelkezett négycsillagos hotellel a 100 ezernél több lakost számláló magyar városok közül.

Az épület haza forrásból valósul meg, az OTP Bank pedig biztosítja a város számára a 900 millió forintos önrészt – írta meg a szon.hu.

Az új szálloda egyébként 200 fő elhelyezésére lesz alkalmas.

Fotó: sostort.hu

B.A.