Nyíregyháza-Sóstó: digitális térkép az állatparkban

Nyíregyháza-Sóstó: digitális térkép az állatparkban

Újdonságot vezettek be a neves Nyíregyházi Állatparkban: a látogatók mostantól kezdve digitális térképen is tájékozódhatnak.

Környezetkímélő, digitális térképet is használhatnak a Nyíregyházi Állatparkba látogató vendégek 2019 októberétől. A sóstói állatkert azért vezette be az újítást, hogy minél kevesebb papírt használjon.

Vendégseregük ugyanis jelentős: több mint 500 ezer látogató kíváncsi évente a Nyíregyházi Állatparkra – ez az egyik leginkább látogatott turisztikai célpont az országban – írta meg a szon.hu.
 

A sóstói állatpark tapasztalatai szerint a számos kinyomtatott térképre csupán néhány órát van szükségük a vendégeknek, utána szemétbe dobják.

A fejlesztés most nemcsak környezetbarát lesz, sok-sok érdekességet és aktualitást is megismerhetnek rajta keresztül a látogatók.

A Sóstó Zoo ingyenes alkalmazás, amely IOS és Android telefonon is elérhető, letöltés után pedig nem igényel internetet. A látogató tartózkodási helyét GPS alapján mutatja. Előre meg lehet vele tervezni, mely állatokat szeretnénk megnézni, de az alkalmazás jelöli a mosdókat, étkezési l
ehetőségeket és a látványetetések időpontjait – írta meg a szon.hu.

Természetesen az állatokról is olvashatnak információkat a vendégek, magyarul és angolul.

Fotó: sostozoo.hu

B.A.