Nyíregyházi Állatpark: Új lakók és attrakciók!

Nyíregyházi Állatpark: Új lakók és attrakciók!
A Nyíregyházi Állatpark mindig törekedett a ritka fajok bemutatására, így a Tarzan ösvényének legnagyobb terjedelmű kifutójában több méter magasságból, egy bambusz hídon keresztül haladva többek között olyan különleges állatokat lehet megfigyelni, mint  a grevy zebra,a Rotchild-zsiráf vagy a nagy kudu.
Idén több antilop családban is gyarapodott az állomány, utód született többek között a fekete lóantilopoknál ás a nyársas antilopoknál is. Augusztusban már a látogatók is megtekinthetik a Tarzan ösvénye legifjabb lakóit. A fekete lóantilop (Hippotragus niger ) az  egyik legimpozánsabb megjelenésű antilopfaj. Feje fekete-fehér rajzolatos, felálló nyaksörénye és bojtos farka van. Igazi ritkaság a nyársas antilop borjú is. A passzánnak is nevezett állat a kiterjedt füves puszták lakója.

Tarzan ösvénye, Állatpark, Nyíregyháza
A látogatók is megtekinthetik a Tarzan ösvénye legifjabb lakóit


A 2009 óta itt élő nyársas antilop ( Oryx gazella) tenyészpár igazán sikeres, hiszen 2013-ban már született egy utódjuk, s idén 8.5 hónapnyi vemhesség után ismét egészséges kicsinyük látott napvilágot, így az országban csak itt látható ritka fajból most már 4 egyed is látható a Nyíregyházi Állatpark Tarzan ösvényén.
 
 a Nyíregyházi Állatpark papagáj bemutatója
Új szereplőkkel gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark papagáj bemutatójaAugusztusban újabb szereplőkkel gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark papagáj bemutatója.  A látogatók nagy kedvencei Morgó a zöldszárnyú arapapagáj, Papesz a kékhátú ara és Jázmin a csupaszszemű kakadu bámulatos bemutatója mellett, ezentúl újabb madarak tudományát is megtekintheti a nagyközönség. A bemutatóban nemcsak több madarat, de új elemeket is megtekinthetnek az érdeklődők, hiszen a karikán átrepülés, a kosárlabdázás, a szlalomozás és a logikai feladatok megoldása mellett, ezentúl tekézni is láthatják a madarakat.


-kt-

Forrás Sóstó Zoo