Sóstó Online sajtótájékoztató

Sajtótájékoztató apropója, hogy Nyíregyháza város önkormányzata újabb fordulóponthoz érkezett.
A város immár nemcsak földrajzi helyzetére és dinamikusan növekvő gazdasági potenciáljára lehet büszke, hanem rohamosan fejlődő turizmusára is.

A Wellness fürdő megépítésével, már nemcsak a méltán híres kulturális események (Vidor fesztivál, Gyümölcskarnevál, Mikulás szépségverseny) miatt lehet izgalmas vidéki nagyváros, hanem kiváló gyógyvize, minőségi vendéglátóhelyei és tartalmas kikapcsolódást, valódi rekreációt kínáló üdülőhelyei miatt is.

Mindezek mellett a turizmus rohamos fejlődésével Nyíregyháza, mint versenyképes "árukat" kínáló település a közös Európa piacára is kilépett és büszkén veheti fel a versenyt az EU hasonló nagyvárosaival.

Végül, de nem utoljára Nyíregyháza az utóbbi időben az Internet területén is leküzdötte hátrányait. A város honlapjáért kapott díj, azt bizonyítja, hogy a világhálón is utolérte a világot, sőt példamutató eredményeket produkál.


- www.sostoonline.hu

Nyíregyháza város az MCOnet Hungary - val közösen újabb nagy lépést tett a világhálón. A város féltett ékszerdoboza ugyanis a virtuális világban, megkapó külsővel és tartalmas belsővel mutatkozik be. A www.sostoonline.hu segítségével Nyíregyháza és Sóstó bármikor és bárhonnan elérhető vált.

A honlap mindezek mellett nemcsak arra alkalmas, hogy a világba kürtölje a gyógyvíz jótékony hatását és a köré épített infrastruktúra kiváló minőségét, hanem ennél sokkal többre is vállalkozik.


- Sóstó és környezte

Az elkészült honlap ugyanis arra vállalkozik, hogy Sóstót, mint részben kiaknázatlan gazdasági és vendéglátóipari lehetőséget mutassa be, és felkeltse a befektetők figyelmét. Valamint azt a kecsegtető sanszot kínálja a már működő helyi vállalkozásoknak, hogy bemutatkozzanak a honlapon. Ez a bemutatkozás azért lényeges, mert a olyan átfogó kép készülhet Sóstóról, amely eddig semmilyen formában nem jelent meg; naprakész, folyamatosan bővíthető, frissíthető. A megjelenő vállalkozások számára, pedig a forgalmuk, bevételeinek növekedését biztosítja.


- További lehetőségek - kitekintés

A www.sostoonline.hu azt is bizonyíthatja, hogy a vállalkozások az összefogással alapvetően erősíthetik egymást. A honlapon való megjelenés ezért lehet minden Sóstón működő vállalkozás számára létfontosságú.

Az online megjelenés lehetőségével az önkormányzat támogatásáról kívánja biztosítani a vállalkozásokat és erősíteni a vállalkozókban azt a tudatot, hogy a város számára a befektetők, a kockázatot vállalók igazán fontosak.

A felvázolt célok megvalósításával, pedig erősíteni lehet a vállalkozások és a nyíregyházi önkormányzat kapcsolatát. Az online működtetése példaértékű lehet a később önkormányzati részvétellel készítendő portálok számára.


- Konklúzió

A bemutatott www.sostoonline.hu nemcsak naprakész információkat tartalmaz majd, hanem a környék vállalkozásait is bemutatja. Az együttműködés mind az önkormányzat, mind a gazdasági társaságok számára virágzó lehet.

A példaértékű kezdeményezés folyamatosan bővíthető, naprakésszé formálható.

Segítségével Nyíregyháza és az itt működő vállalkozások versenyképessége növekedhet és előrevetíti a világháló eddig kiaknázatlan lehetőségeinek felhasználást.


Z. Pintye Zsolt