Sóstón az 50 éves idősek otthonát ünnepelték

Sóstón az 50 éves idősek otthonát ünnepelték

Jubilált a Szivárvány Idősek Otthona Nyíregyháza-Sóstón. A jeles eseményt istentisztelettel kezdték, majd az intézmény vezetője idézte fel az elmúlt ötven esztendőt.

Jubileumi ünnepséget tartottak a Sóstói Szivárvány Idősek Otthonában abból az alkalomból, hogy immár kereken 50 éve létezik az intézmény. Az esemény istentisztelettel vette kezdetét, majd Vári Zoltán, az otthon vezetője beszélt az elmúlt esztendőkről – tudatta a nyiregyhaza.hu.

Elmondta, hogy Nyíregyházán 1951-ig működött szegényház, de ezt követően nem volt a városban ellátást szolgáltató intézmény. Az otthon létrehozása szükségszerűvé vált. 1965-re lett készen a tervezés, az első öt lakó 1968. január 28-án költözhetett be a Tölgyes utcai otthonba – amely ekkor még csak 200 férőhelyes volt.
 

Ma 305 férőhelyes az intézmény, melyről Szőkéné Berecz Ilona intézményi lelkész azt mondta: „Ebben az otthonban nemcsak mi vagyunk. Nemcsak az intézmény van, a szemmel látható falak és nemcsak az emberek... Hittel és meggyőződéssel, a legnagyobb örömmel mondjuk, hogy maga az Isten van velünk.”

A sóstói idősek otthonának van egy Etel közi telephelye is, ahol további 50 férőhelyet biztosítanak.

Jászai Menyhért alpolgármester szintén elismerően beszélt az intézmény működéséről, kiemelve, hogy a Sóstói Szivárvány Idősek Otthona a város legnagyobb szociális ellátóhelye, mely 200 millió forintos támogatást kapott az ország kormányától – a beruházást idén áprilisban adták át, az épületet energetikailag hatékonyabbá tették és szebbé is varázsolták – adta hírül a nyiregyhaza.hu.

B.A.