Új állatkülönlegességek a Nyíregyházi Állatparkban

Új állatkülönlegességek a Nyíregyházi Állatparkban
A Sóstó Zoo sosem pihen, 2016. októberében is új állatok kerültek a létesítménybe: többek között homoki tigriscápa és perzsa párduc.

Perzsa párduc érkezett a Nyíregyházi Állatparkba

Perzsa párduc érkezett a Nyíregyházi Állatparkba

 

Különleges ritka nagymacska érkezett a Hannoveri Állatkertből a Európai Fajmegőrzési program keretében. A c ( Panthera parduc saxicolor)  a leopárdok legnagyobb termetű és legritkább alfaja, a hímek akár 70-80 kg-osak is lehetnek.A karantén idő lejárta után a leendő tenyészpár egy új, tágas  kifutóban fog megismerkedni egymással, s remélhetőleg jövőre már szaporulatról is beszámolhatunk. nemrég egy hím homoki tigriscápa ( Carcharias taurus) érkezett az  Ócenáriumba, az itt élő nőstény mellé.


Hím homoki tigriscápa  érkezett az  Ócenáriumba

Hím homoki tigriscápa  érkezett az  Ócenáriumba
Az 5 éves állat kinőtte a Varsói Állatkert akváriumát, így kerülhetett Nyíregyházára. 4 ománi tehénorrú ráját (Rhinoptera jayakari) vittek cserébe lengyel barátainknak. A Nyíregyháza - Sóstón lévő Állatpark az év minden napján nyitva van, és nem csak nyáron érdemes meglátogatni. Az őszi erdő számos csodát rejt. Természetesen, az ősz sztárja a fehér oroszlánkölyök, de érdemes megnézni a trópusi melegben a Zöld piramis új lakóját,a  két méteres homoki tigriscápa fiút, vagy a Viktória ház sok különleges állata közül, a most született aranykezű tamarinokat.


Forrás: Sóstó Zoo

MTI fotó Balázs Attila