Új sportág várja érdeklődőit Sóstón

Új sportág várja érdeklődőit Sóstón

Valamennyi rendezvényét Nyíregyházára és Sóstóra helyezi az Extreme Trail Hungary Sportegyesület. A tavalyi esemény ugyanis annyira jól sikerült, hogy a város meggyőzte a szervezőket.

Tavaly, szeptember 21-én tartotta meg az akadályversenyt a Nyíregyházán alakult Extreme Trail Hungary Sportegyesület és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. Sóstógyógyfürdőn. A program nemcsak rengeteg nézőt, de csaknem ezer indulót is vonzott – írta meg a nyiregyhaza.hu.

Az esemény olyannyira megmozgatta az embereket, hogy immár megvalósulni látszik a cél: Nyíregyházára helyezik az extrém futóversenyeket.
 
Mint azt a szervezők elmondták: május 2-án, hazánkban elsőként stadionversenyt is rendeznek Nyíregyházán a Városi Stadionban. Ennek a megmérettetésnek külföldön már igazi hagyománya van.
 

A szervezők emellett számos újdonsággal készülnek, versenyzőket és látogatókat egyaránt különleges élményekkel szeretnének meglepni. Mindkét versenyük otthont ad országos bajnoki és kupafutamnak is, mivel akadályaik a nemzetközi
követelményeknek megfelelnek – tudatta a nyiregyhaza.hu.

Gyermekfutamokat szintén tartanak majd, korosztályokra bontva, sőt speciális futamon is rendeznének mozgásukban korlátozott vagy mentálisan sérült kicsiknek. Esti programot is terveznek, melyre várják a 3 fős csapatok jelentkezését. A jelentkezők 400 méteres rekortánon, váltóban 10 akadályt teljesítenek majd időre – írta meg a nyiregyhaza.hu.

Fotó: nyiregyhaza.hu

B.A.