Új szálloda épül Sóstón – egy éven belül

Új szálloda épül Sóstón – egy éven belül

Még nem tudni, hogy fogják hívni, csak annyi bizonyos, hogy egy vadonatúj hotel gazdagítja 1 esztendő belül Sóstót. 2018 nyarán adnák át a szállodát.

Négycsillagos szálloda épül a tervek szerint Sóstón – a beruházás előkészületei már folynak. Az egykori Szeréna-lakban, ahol a második világháborút követően állami gondozott gyermekek és úttörők üdültek, majd 1997-ben lebontatták a város vezetői.

2006-ban a területet egy vállalkozónak adták el, később, 2013-ban a jelenlegi sóstói önkormányzat tulajdonába került vissza. A 290 millió forintért megvásárolt, egyhektáros területen emelkedhet hamarosan az új hotel – tudatta a szon.hu.

A polgármester, dr. Kovács Ferenc véleménye szerint a szállodát már igényelte Sóstó fejlesztése, hiszen egy gyógyhelyet hosszútávon nehézkes működtetni négycsillagos szálló nélkül.
 
Új, négycsillagos szálloda készül Sóstón
Új, négycsillagos szálloda készül Sóstón

Ha például nemzetközi konferenciát szeretnének tartani, a vendégeket három helyen kellene elszállásolni. Ha minden igaz, ez rövid időn belül már nem jelent majd gondot, hiszen a csodálatos környezetben fogadhatják a résztvevőket – írta meg a szon.hu.

A szálloda a Modern Városok Programja keretében kap állami támogatást, s az önkormányzat tulajdonában lesz.

Az előkészületek már egy esztendeje folynak, a projektre külön csapat jött létre. Kiírtak egy nyilvános tervpályázatot, mely alapján a zsűri határozott.

A tervek szerint a hoteltől a sóstói fürdő területére zárt térben lesz megoldva az átjutás.

A leendő szakmai üzemeltetőtől azt várják, hogy a szálloda folyamatos kihasználtságát biztosítani tudja. A hotel neve még nincs meg, de 2018 júniusáig – az átadásig – bizonyára megszületik – írta meg a szon.hu.

Fotó: Racskó Tibor - wikipedia

B.A.