Újra nyílik a sóstói piac

Újra nyílik a sóstói piac

Ismét bemutathatják Nyíregyháza-Sóstón portékáikat a helyi termelők és iparművészek. A járvány időszak alatt természetesen a helyi árusok sem kínálhatták árujukat.

Komoly nehézségeket okozott az árusoknak is a koronavírus járvány időszaka, hiszen nem tudták a hagyományos módon áruba bocsátani portékáikat.
Esélyeik javítása érdekében helyitermék- és szolgáltatásfejlesztési workshopot rendeztek Nyíregyházán, ahol az is kiderült, hogy a megyeszékhelyen két eseménysorozat lendítheti fel jelenleg a helyi árusok forgalmát – írta meg a szon.hu.
 
Újra árusíthatnak a vásárosok Sóstón
Újra árusíthatnak a vásárosok Sóstón

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere tájékoztatta a jelenlevőket arról, hogy a járványügyi szabályok betartásával elindul június első hétvégéjén a Sóstói Piknik nevű rendezvénysorozat a múzeumfaluban, amely szabadtéren, 100 ezer négyzetméteren ad lehetőséget az árusításra. Ide várják a vendégeket helyi őstermelői és kézműves kínálattal és kísérőprogramokkal – tudatta a szon.hu.

Megnyílik a Blaha Lujza sétányon a sóstói piac is, mely rendszeresen, havi négy vasárnap működik majd – írta a lap.

Tömegrendezvények augusztus 15-e után lesznek tarthatók a Sóstói Múzeumfaluban.

Kovalecz Róbert, a NyírVV Kft. piac- és vásártér-üzemeltetési irodavezetője elmondta, hogy a 2019-ben kialakított rendszer szerint szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap is tartanak vásári napokat a sóstói piacon. A vásárokon a Búza téri piac árusai, az Aranykapu Művészeti Egyesület tagjai és a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktumiroda kataszteri tagjai egyaránt árulhatja portékáit – tudatta a szon.hu.

Fotó: Máté János

B.A.