Utat építenek a sóstóhegyi templom mellett

Utat építenek a sóstóhegyi templom mellett

Elkezdik az útépítést a református templom mellett a nyíregyházi Sóstón. Az épületet esős időben már nagyon nehéz volt megközelíteni, ezen most változtatnak.

Megkezdődött az út rendbehozása a sóstóhegyi református templom mellett. Az utóbbi években egyre rosszabb állapotban volt ez a környék, ha esett az eső, rendkívül nehézkessé vált az épület megközelítése is. Most azonban végre beton kerül a régi földút helyére – s ezzel a templom könnyebben elérhetővé válik – adta hírül a szon.hu.

Minderről Kósa László, nyíregyházi református lelkész számolt be. Kovács Ferenc polgármester helyszíni szemlét tartott Sóstóhegyen, a kérdéses Csiha Kálmán utcában.
 
A sóstói Csiha Kálmán utcát is rendbehozzák pünkösdig
A sóstói Csiha Kálmán utcát is rendbehozzák pünkösdig

A tervek szerint ezen az utcán kívül a Borbála, Mária, Magdolna, Anna, Krisztina és Vénsu utcát is leaszfaltozzák 2018 augusztusáig.

Az utcák rendbehozását az 1.882 milliárd forintos projektből valósítják meg, a területi infrastrukturális fejlesztések keretében. Ebbe a bicikliutak kialakítása és a járdák felújítása is beletartozik – írta meg a szon.hu.

Mivel az útburkolat megsüllyedt, elöregedett a kopóréteg és nyomvályúk is kialakultak, a javításokra és az új aszfaltozásokra már jó ideje szükség lenne.

A református templom melletti utcát pünkösdre tervezik befejezni - tudta meg a szon.hu.

Fotó: Sipeki Péter - refsosto.shp.hu

B.A.