Véget ért a Krúdy karácsony

Véget ért a Krúdy karácsony rendezvénysorozata. A programok között gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálták a nekik tetsző elfoglaltságot. Kézműves mesterek kínáltak ajándékokat a karácsonyfa alá, a legkisebbek kipróbálhatták a pónilovaglást, a Nyírbátori Talán Teátrum, pedig betlehemes játékokat mutatott be.
Sóstón már vasárnap leesett az első hó. Igaz, hogy nem az égiek jóvoltából, hanem a tűzoltók gondoskodtak róla és vele a havas karácsonyi hangulatról. Az idei évben már harmadik alaklommal megrendezett Krúdy karácsonyt ezúttal is a nosztalgia és a hagyományőrzés jegyében tartották meg a Vigadó előtt.

A sétálók nyugalmát a tömegben elvegyülő fehér leples alakoskodók zavarták meg , és megelevenedtek a sóstói fák alatt a betlehemi népszokások is. A gyerekeket pónilovaglás és körhintázás szórakoztatta, a felnőttek megvásárolhatták karácsonyfára vagy akár a fenyő alá kerülő díszeket és ajándékokat, sőt arra is volt lehetőség, hogy egy exkluzív divatbemutatón megismerjék az idei év alkalmi ruha és frizuradivatját. A közönség soraiban olyanok is voltak, akik a rendezvénysorozat minden napján kilátogattak a vigadóhoz.

A pásztortüzek melegsége mellett ünnepi dallamok is felcsendültek, régi karácsonyi játékok elevenedtek fel, népi hiedelmek és babonák gondoskodtak a jó hangulatról. A Krúdy karácsony idén is segített, hogy a látogatók néhány órára megpihenjenek az év végi hajrában és ráhangolódjanak az év egyik legfontosabb ünnepére.