Aquarius Élményfürdő

Aquarius Élményfürdő
4431 Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Sóstói út
Tel.: 42/726-140
Fax:42/726-140
E-mail cím:sostort@sostort.hu
Web:www.aquariusfurdo.hu


A Parkfürdő területén belül 1,7 hektáros telken a Széchenyi terv turizmusfejlesztési programja keretében épült meg az új fürdőkomplexum.
A fejlesztés központjában a jelenlegi szabadtéri Parkfürdő továbbfejlesztése egy új, fedett, egész évben üzemelő élményfürdő létesítésével, mely:
- a jelenlegi szolgáltatásokat kiegészítve egész évben biztosítja a termálvízre és természetes gyógymódokra alapozott prevenciós, egészségmegőrzési-, wellness szolgáltatásokat, - magas attraktivitású szabadidős-, és élményelemekkel egyedi, nagy vonzerejű kínálat valósul meg,
- a multifunkciós fürdő kínálata a térség fürdőkultúrájával összhangban van, családi programok alkalmas helyszínéül szolgál, kialakításával és szolgáltatásaival több generáció együttes pihenését, kikapcsolódását biztosítja.
A létesítmény a Fürdőház Panzió és a Svájci lak mellett, mintegy 20-30 m-re található. A háromgenerációs fürdőben minden korosztály megtalálja a számára vonzó kikapcsolódási, szórakozási programot.

Termálvilág
A felnőttek és az idősebbek a termálvilág szolgáltatásait igénybe véve pihenhetnek, regenerálódhatnak. Itt beltéri és kültéri termálvizes medencéket találunk nyakzuhannyal, pezsgőággyal, hátmasszírozóval. Ezen kívül szaunavilág, kneipp medence, pezsgőfürdő szolgálja a regenerálódást.
- fedett termál medence aláfúvásos fekpad, 6 db nyakzuhany, 100 m³, 34-36C˚
- fedett pezsgőfürdő levegő - befúvásos ülőfürdő;9,9 m³, 34-36C˚
- Kneipp medence:
- hideg vizes medence: 8m³, 16-20C˚ - meleg vizes medence: 6,4m³ ,38-40C˚
Relaxációs kezelések fürdővendégek számára: Sportmasszázs, Hidroxeurkád (pezsgőfürdő), Gyógymasszázs:(orvosi javaslat szükséges),Talpreflex masszázs, Szénsavas fürdő (orvosi javaslat szükséges), Vízalatti sugármasszázs (orvosi javaslat szükséges), Elektromos kádfürdő, Infraszauna (30 perc), Szolárium (3perc)

Szaunavilág
- hagyományos finn szauna, (90C˚)
- aromaszauna (80C˚)
- gőzkabin (40C˚)

Élményvilág A fiatalok részére élményvilág épült, ahol hullámmedence, vízfüggönnyel, barlanggal készült vadvízi sodrófolyosó, különböző óriáscsúszdák várják a legbátrabbakat.
- Hullámmedence (288 m³, 28-30C˚)
- Kamikaze csúszda
- Családi csúszda
- Óriás csúszda
- Black hole csúszda
- Vadvízi sodrófolyosó vízbefúvásokkal, vízfüggönnyel, barlanggal (180 m³, 28-30C˚)
Csúszdákhoz tartózó medencék:
- csúszdák fogadó medencéje: (132 m³, 27-29C˚)
- csúszdatorony fogadó medencéje: (41 m³, 27-29C˚)

Gyermekvilág
A legkisebbeket medencével, csúszdákkal, mesevárral, pihenőszobával és egyéb élményelemekkel felszerelt mesés gyermekvilág várja.
- gyermekmedence 3 féle vízmélységgel (65 m³, 30-32C˚)
- játszóvár mászókákkal,
- íves csúszda, verseny csúszda, elefánt csúszda
- spriccelők - trópusi pihenőszoba
A fürdő funkcionális felépítése, szolgáltatásai
Bejárati tér Az épület főbejárata a tavak mellett elhaladó sétányról nyílik parkosított, díszkő burkolattal és esztétikus növényzettel kialakítva. A bejárati térben a fogadótér, az információt, értékmegőrzőt és pénztárt magában foglaló recepció beléptető rendszerrel, valamint a fürdőshop. A fogadótérből nyílnak az öltözők.
A fürdő épületében a medenceterek felett kialakított galériák Sóstóra és a tavak szép természeti környezetére biztosítanak kilátást. A vendégek kényelmét szolgálják az önkiszolgáló étterem, valamint a trópusi bár. Nyári időszakban az élményfürdő vendégei számára lehetőség nyílik a parkfürdő szolgáltatásainak igénybevételére is.